Annons

Noll dödsolyckor på E 6

För andra året i rad behövde Räddningstjänsten i Trelleborg inte rycka ut till några dödsolyckor på E 6 under 2008. Vajerräcke, Maglarpsrondellen, räfflor på mittlinjen och sänkt hastighet är några orsaker.
Trelleborg • Publicerad 13 januari 2009
Vajerräcket på E6 utanför Trelleborg har bidragit till att antalet dödsolyckor varit noll för andra året i rad. Bild: Tomas Nyberg
Vajerräcket på E6 utanför Trelleborg har bidragit till att antalet dödsolyckor varit noll för andra året i rad. Bild: Tomas NybergFoto: 

- Det är mycket glädjande, säger räddningschefen i Trelleborg Kent Naterman.

Mitträcket på E 6 kom upp först i slutet av 2007 och har därför haft sin största effekt under fjoråret.

Annons

- Att det inte blev några dödsolyckor under 2007 kan vara en effekt av att det skrevs och diskuterades mycket om E 6 under 2006, då det inträffade en rad olyckor med dödlig utgång, säger Kent Naterman.

Förutom mitträcket har Vägverket också vidtagit ytterligare åtgärder för att förbättra säkerheten på E 6.

- Det handlar om räfflor på mittlinjen och sänkt hastighet vid Skegrie, säger Marie Minör på Vägverket som är projektledare för utbyggnaden av den nya motorvägen. Det känns skönt att det verkar ha gett resultat.

Om allt går enligt planerna ska bygget av den nya motorvägen starta under sommaren i år.

Antalet utryckningar till trafikolyckor blev 145 under år 2008. Sammanlagt fick Räddningstjänsten i Trelleborg och Vellinge rycka ut 815 gånger under fjoråret. Något färre än 2007 då antalet blev 877.

Flest utryckningar, 184, handlade om automatlarm. Det blev även 71 utryckningar till brand i byggnad och 129 till andra bränder.

- Vi har varit förskonade från större bränder i skolor, som drabbat många andra kommuner, säger Kent Naterman. Däremot har vi haft en hel del småbränder i närheten av skolor.

I övrigt ryckte Räddningskåren ut på bland annat tio stormskador och tre drunkningsolyckor samt hjälpte åtta nödställda djur.

Fem gånger fick man rycka ut efter falsklarm om brand och tre gånger efter falskt larm om räddning.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons