Annons

Niorna börjar på gymnasiet

Niorna som går på mögeldrabbade Köpingeskolan får snart en försmak av hur det är på gymnasiet. "Eleverna flyttar in i lokalerna i huvudbyggnaden på S:t Nicolai på måndag", berättar Louise Josefsson på gymnasieförvaltningen.
Trelleborg • Publicerad 30 november 2006

I ett halvår, från måndag fram till skolavslutningen i juni nästa år ska de cirka 125 eleverna som går i årskurs nio på Köpingeskolan beredas plats på Söderslättsgymnasiet.

– Det handlar om att visa solidariet. Det är inte bara Köpingeskolans problem, utan allas, resonerar Louise Josefsson, utvecklingschef på gymnasiet.

Annons

Om Köpingeskolan ska hyra lokalerna av gymnasiet är ännu inte bestämt.

– Det hela är så nytt och det viktiga är att få allt att fungera, säger hon.

På den tredje våningen i gymnasiets huvudbyggnad, kallat hus A, ska niorna nu få studiero.

Fem rum finns till förfogande.

– Lektionssalarna har tidigare använts som resursutrymmen för gymnasieelever, säger Josefsson, som samtidigt medger att det varit lite stökigt i jakten på att få fram lokaler till Köpingeungdomarna.

– Det har ställt till en del trassel med schemaläggning, eftersom gymnasieeleverna vanligtvis använder salarna där Köpingeungdomarna ska vara. Men det ordnar vi, säger hon.

Hungriga lär niorna knappast bli; Måltidsproblemet är redan löst genom att de redan nu får äta i gymnasiets matsal på S:t Nicolai.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons