Annons

Nio villainbrott på Söderslätt efter ny inbrottsvåg

Under den gångna helgen har inbrottstjuvar varit ovanligt flitiga. I minst nio olika bostäder har det gjorts inbrott från fredag kväll till söndag kväll. I samtliga fall har stölderna begåtts på dagtid, medan villaägarna varit på jobbet. Tjuvarna har tagit sig in på baksidan av husen och brutit upp ett fönster eller en altandörr. Framför allt är det smycken som stulits.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2008
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

På fredagen bröt sig tjuvar in på Snövits väg i Trelleborg och stal en dator och en TV. Dator och TV blev, tillsammans med smycken och silverbestick bytet vid ett inbrott i Alstad. Trygatan i Bara och Östra Fädriften i Höllviken drabbades också under fredagen. Ungefär samtidigt begicks inbrott på Östra och Västra Lindviksvägen i Höllviken.

På lördagseftermiddagen var det framför allt Svedala som drabbades med inbrott på Kanelgatan och på Lingongatan medan tjuvarna misslyckades med att ta sig in på Kummingatan.

Annons

Polisen har fått in ett tips, en mindre grå japansk bil har setts i närheten av ett inbrott i Höllviken.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons