Annons

Nio av tio nöjda med äldrematen

De allra flesta som får mat hemkörd är nöjda med matdistributionen. Det framgår av resultatet av en enkät som socialförvaltningen skickat ut till hemtjänstkunderna.
Trelleborg • Publicerad 22 november 2006

Av dem som får mat hemskickad svarade 186 på enkäten, cirka 60 procent. Av dessa svarade 163 att de var nöjda med matdistributionen, 20 var inte nöjda och tre hade inte angett något svar.

– Det är ingen vetenskaplig undersökning men den visar ändå att de flesta är nöjda med den mat de får, säger socialchefen Karin Cederholm.

Annons

Till och från har det varit klagomål på äldrematen i kommunen och för att få en bild av hur vårdtagarna upplever det skickades enkäten ut till 1106 hemtjänstkunder, både till dem som får mat hemskickad och de som inte får det.

Tanken var att även de som inte har matdistribution skulle kunna förmedla sina tankar om hur de skulle vilja ha det ifall de i framtiden får mat hemkörd.

Undersökningen visade att 88 procent av de som skickade in enkäten är nöjda med distributionen. De som inte var riktigt nöjda påpekade att maten inte var riktigt varm, att den levererades på olika tider, att den borde vara bättre tillagad och att man borde få möjlighet att välja bland rätter.

Någon tyckte också att råvarorna borde lagas på plats i hemmet och att de önskade sällskap vid matbordet. Bara sju av 186 ville ha kall mat som de själva kan värma. 23 ansåg inte att maten var tillräckligt varm vid leveransen.

141 av de svarande tycker att maten är tillräckligt varierad. Bara tio tyckte att portionerna inte var lagom stora.

Andreas Mårtensson

0410-545 27

andreas.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons