Annons

Nio års fängelse för mordförsök

Nio års fängelse. Det är vad Ystads tingsrätt dömer den 35-årige Malmöbon som i våras knivhögg en trelleborgare på Ripagatan till.
Trelleborg • Publicerad 10 september 2014
Foto: 
Foto: 

Det var natten till den 16 maj som polisen fick larm om ett bråk på Ripagatan efter att ett vittne vaknat av oljud utanför bostaden.

När polis och räddningstjänsten kom till platsen hittade de den 37-årige trelleborgaren liggandes i ett buskage med svåra skador. Enligt Ystads tingsrätt överlevde han enbart på grund av att ambulansen var så snabbt på plats. Väl på sjukhuset fick mannen omedelbart opereras.

Annons

Den 35-årige Malmöbon som nu dömts till nio års fängelse nekar till brott. Han hävdar i stället att han försökte avstyra ett bråk mellan 37-åringen och en annan, icke namngiven, person. Han ska då ha skurit sig på den kniv som hittades på brottsplatsen vilket skulle förklara varför hans blod fanns på den.

Tingsrätten anser dock att trovärdigheten i hans uppgifter är så låg att man bortser från dem helt.

LÄS MER:

I torsdagens pappers- och e-tidning kan du läsa en längre artikel om domen. E-tidningen hittar du här: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons