Annons

Nej till vindkraftverk överklagas igen

Följetongen om det planerade vindkraftverket i Hemmesdynge fortsätter. Väktaren vind, som tillsammans med två fastighetsägare fått avslag på att bygga ett 100 meter högt verk, driver nu ärendet vidare till länsstyrelsen.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2012

Drt är andra gången ärendet är uppe i länsstyrelsen. Första gången som ansökan om vindkraftverket kom in sa kommunen nej, ett beslut som Väktaren vind överklagade. Länsstyrelsen, och senare även Mark- och miljödomstolen, gav Väktaren vind rätt och skickade tillbaka ärendet till kommunen.

Samhällsbyggnadsnämnden gav då först bygglov men ändrade sig sedan när försvaret hade synpunkter på placeringen.

I det nya överklagandet skriver fastighetsägarna bland annat att kommunen förhalat ärendet. De reagerar också på att samhällsbyggnadsnämnden godkänt andra vindkraftverk och undrar varför inte samma bedömning gäller nu. "Är vi inte lika inför lagen?" skriver fastighetsägarna i överklagandet.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons