Annons

Nej till privatisering av palliativ vård i Trelleborg

Det blir ingen privatisering av den palliativa specialistvården i Trelleborg och Malmö. Både Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna avser att rösta nej till en sådan upphandling.
Trelleborg • Publicerad 3 december 2019
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Axel Herrlin

Det står klart efter tisdagens regionfullmäktige. Även Vänsterpartiet och Miljöpartiet är emot en privatisering.

– Att privatisera den palliativa specialistvården riskerar att drabba patienter och personal hårt. Det har vi sagt ända sedan Alliansen presenterade förslaget. Det är bra om det inte går igenom, säger Anna-Lena Hogerud (S), regionråd och andre vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande från Socialdemokraterna.

Annons

Enligt Socialdemokraterna har Region Skånes utredning visat att det vore en dålig lösning med en privatisering och de skriver i pressmeddelandet att både personalen och samtliga fackförbund ställt sig kritiska.

I ett pressmeddelande från Allians i Skåne säger Liberalernas Gilbert Tribo:

– Vi har ett vårdbehov i Trelleborg som tyvärr inte kan tillgodoses i egen regi. Trelleborgarna har fått vänta alldeles för länge på ett definitivt besked och flera anhöriga och patienter har engagerat sig i denna viktiga fråga. Vi har därför lagt fram förslaget och tyvärr har oppositionen valt att stoppa möjligheterna för specialiserade slutenvårdsplatser i Trelleborg.

Ärendet ska upp i hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdag 5 december.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons