Annons

Nej till planer på ny fotbollsarena

Birger Lindgren (SPI) och socialdemokraterna röstade i kommunstyrelsen ned förslaget att gå vidare med NCC:s planer på en ny fotbollsarena och handelscentrum vid Hedvägens förlängning.
Trelleborg • Publicerad 2 april 2009
TFF får troligen fortsätta att spela på Vångavallen ett bra tag till. Kommunstyrelsen säger nej till att gå vidare med planerna på en ny arena med handelscentrum. Birger Lindgren (SPI) röstade nämligen emot sina alliansbröder i kommunstyrelsen och fick pendeln att svänga över till ett nej. Foto: Tomas Nyberg och Claes Nyberg
TFF får troligen fortsätta att spela på Vångavallen ett bra tag till. Kommunstyrelsen säger nej till att gå vidare med planerna på en ny arena med handelscentrum. Birger Lindgren (SPI) röstade nämligen emot sina alliansbröder i kommunstyrelsen och fick pendeln att svänga över till ett nej. Foto: Tomas Nyberg och Claes NybergFoto: 

– Vi menar att vi först måste göra en översiktsplan innan vi kan ta upp den här frågan om detaljplan, säger Catherine Persson (S), oppositionsråd i Trelleborg.

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) är mycket besviken på utgången av omröstningen, som slutade med fem röster för förslaget att gå vidare med planerna och sex emot. SD lade ner sin röst.

Annons

– Det är skadligt för Trelleborgs utveckling. Ett företag som NCC går inte så här långt om man inte menar allvar. Nu kan projektet försenas upp till tre år och då kanske man vänder sig någon annan stans, säger Ulf Bingsgård.

Birger Lindgren (SPI) röstade emot övriga i alliansen.

– Jag menar att det behövs en översiktsplan först och att det sedan är en fråga för byggnadsnämnden, säger han. Det hastar inte heller. Vångavallen är inte fullsatt och det finns lediga handelslokaler i Trelleborg.

Ulf Bingsgård menar att planerna var långt framskridna och att det även fanns flera handelsföretag som var med på noterna.

– Det här sänder ut budskapet att Trelleborg inte vill ha någon utveckling, säger han. Vi låter andra springa förbi oss och förlorar handel till andra handelscentra, till exempel i Malmö. Att ringa till NCC och behöva säga att det är stopp blir ett svårt samtal.

Catherine Persson tror inte att planerna behöver gå om intet bara för att man avvaktar översiktsplaneringen.

– Sedan är vi inom S tveksamma till handelscentra av den här typen. Det riskerar utarma centrumhandeln, som är livaktig och utvecklas i Trelleborg till skillnad från i många andra städer i Sverige, säger hon.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons