Nej till gata i Anderslöv

Tekniska nämnden i Trelleborg säger nej till kravet från boende vid Östergatan i Anderslöv om en ny in- och utfart till det nya bostadsområdet söder om gatan. Tekniska nämnden anser inte att det finns tillräckliga motiv att bygga den nya in- och utfarten.
Trelleborg • Publicerad 16 januari 2003

De boende menade i sitt brev till stadsbyggnadskontoret i Trelleborg att lösningen med in- och utfart till det nya området via södra Östergatan till Västergatan inte är bra ur trafiksäkerhetssynpunkt. Istället vill de ha en helt ny ut- och infart. Kommunal teknik har tittat på frågan och menar att trafiken från det nya området maximalt rör sig om 100 bilar per dygn. Kommunal teknik pekar också på att genomfartstrafik är förbjuden på Östergatan och att hastighetsbegränsningen är 30 kilometer i timmen. Kommunal teknik bedömer inte heller trafiksituationen som särskilt farlig på gatan. - Enligt Kommunal teknik föreligger inte några större motiv för att bygga den av de boende föreslagna gatan, står det i Kommunal tekniks yttrande. Kostnaderna för att bygga den gata som de boende föreslår beräknar Kommunal teknik till cirka en halv miljon kronor. Tekniska nämnden anser med den bakgrunden att det inte finns någon anledning för stadsbyggnadskontoret att ändra detaljplanen för att göra det möjligt att bygga en ny in- och utfart för det nya bostadsområdet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.