Annons

Nej till E 6 förbi Bäckaskolan

Naturskyddsföreningen i Trelleborg spolar förslaget att dra tung trafik förbi Bäckaskolan och Fågelbäcksskolan i sitt yttrande över planen för Stavstensudde.
Trelleborg • Publicerad 9 februari 2005

Naturskyddsföreningen i Trelleborg är starkt kritisk till den fördjupade översiktsplanen för Stavstensudde. Framför allt är det förslaget att dra in trafiken till Trelleborg förbi Bäckaskolan och Fågelbäcksskolan som upprör föreningen.

"Nu föreslår kommunen att all tung trafik och allt farligt gods på E 6 ska passera förbi skolorna utan krav på säkerhetsavstånd beaktas" skriver föreningen, som förordar att infarten till Trelleborg från E 6 även fortsättningsvis ska gå längs nuvarande sträckning utmed havet.

Annons

Föreningen är inte emot en avlänkning av trafiken från E 6 till Hedvägens förlängning. Med den planerade Ringvägen är föreningen nöjd med förslaget, men poängterar att det alternativet inte ska gälla för tung trafik och farligt gods förbi skolorna.

Föreningen är också kritisk till förslaget med en golfbana kring bebyggelsen på Stavstensudde.

Föreningen kallar planen lika mycket en plan för golfbana som en bebyggelseplan.

"Det finns en obalans där golfbanans intresse går före bra bebyggelseplanering" menar förening.

I sitt yttrande hävdar Naturskyddsföreningen att det räcker med en niohålsbana söder om området och att banorna runt om bebyggelsen bör tas bort.

När det gäller backsvalorna i Maglarps grusgrop ifrågasätter föreningen idrottsanläggningar som kan komma allt för nära. Naturskyddsföreningen efterlyser även en bättre placering av handelsområdet, nordväst om Maglarps grusgrop.

Föreningen underkänner också planförslagets skrivningar om en "garanti för ett öppet och välskött landskap" genom golfbanan.

"En landskapsbild helt dominerad av golfbanor förtar intrycket av ursprunglig kulturmiljö" skriver föreningen i sitt yttrande.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons