Annons

Nej till att stänga Nygatan under Mikaeli

Handelsklubben i Trelleborg vill inte att Nygatan stängs av under Mikaeli marknad och menar att en avstängning skulle göra det omöjligt att köra upp till p-däcken på Valen.
Trelleborg • Publicerad 10 juni 2002

- Vi får därför bestämt protestera mot den tänkta avstängningen, skriver Handelsklubben i ett brev till Kommunal teknik. Enligt Handelsklubben skulle 150 p-platser försvinna om det blir omöjligt att köra upp på p-däcken under Mikaeli marknad. Handelskubben pekar också på att det även i normala fall blir bilköer vid övergångsstället mellan Valen och Stadsparken på helgerna och att ett helstopp skulle bli följden under marknadsdagarna. Bakgrunden till att Mikaeli marknad vill disponera hela Nygatan från torgkiosken till C B Friisgatan är att de nya attraktioner som tivolit utlovat kräver mer utrymme. Att stänga av Nygatan innebär också andra problem än att bilisterna inte kommer fram till p-däcken på Valen. Taxi, brandkår, polis och ambulans kan inte heller ta sig fram om Nygatan är avstängd och innan någon beslut fattas ska bland annat räddningskåren och andra instanser höras. - Det har gått ut en fråga till dem så att de har chans att yttra sig, säger Uno Svensson på Kommunal teknik.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons