Annons

Nej till adoptionskurs i Trelleborg

Trelleborg • Publicerad 9 februari 2006

Linda Ahlgren och Jessica Liljedahl Ahlbeck, som båda bor i Trelleborgs kommun, och vill starta en utbildning för adoptionsföräldrar i kommunen får avslag för sitt önskemål i länsrätten.

Kvinnorna, som själv har adopterade barn, fick inget gehör för sitt medborgarförslag om att starta en lokal utbildning där föräldrar som är på väg att adoptera barn, får utbildning i ämnet i Trelleborg, i stället för att hänvisa till kurser på andra orter i Skåne. Utbildningen skulle de hålla i själva.

Annons

När de båda kvinnorna fick nej från Trelleborgs kommun överklagade de beslutet hos länsrätten.

Trelleborgs kommun motiverade sitt beslut att trelleborgsföräldrar som ska adoptera hänvisas till bland annat Studiefrämjandet i Malmö, vilken erbjuder utbildningar som följer riktlinjer framtagna av Myndigheten för internationella adoptionsfrågor, MIA.

– Vi vill först ta ställning till om vi ska överklaga beslutet till kammarrätten, säger Linda Ahlgren.

För att få beslutet behandlat i kammarrätten krävs prövningstillstånd.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons