Annons

Nej till 70-gräns på E 6

Trelleborg • Publicerad 4 februari 2008

Länsstyrelsen avslår Trelleborgs kommuns ansökan om hastighetsbegränsning på 70 kilometer på E 6 på sträckan från Västra korset till Maglarp.

Vägverket har i sitt yttrande sagt nej till att sänka hastigheten på hela sträckan och får nu alltså medhåll av länsstyrelsen.

Annons

I sin motivering till beslutet att säga nej till kommunens ansökan menar länsstyrelsen att det inte är motiverat att sänka hastigheten från 90 kilometer som nu gäller.

För att det ska finnas skäl att sänka hastigheten från den som Vägverket har bestämt ska gälla menar länsstyrelsen att förhållanden måste vara onormala för en 90-väg. Det ska finnas förhållanden som är dolda eller kan missuppfattas av trafikanterna.

"I annat fall finns det stor risk att en lägre hastighet upplevs som omotiverad av trafikanterna" skriver länsstyrelsen i sitt beslut.

Länsstyrelsen har varit på plats och tittat på den aktuella sträckan av E 6 och kunde då konstatera att bebyggelsen längs den aktuella sträckan är begränsad.

"Sikten är god utan dolda faror" menar länsstyrelsen också.

Länsstyrelsen påpekar även att förarna inom ramen för högsta tillåtna hastighet måste anpassa farten efter förhållandena och att det ska ske oavsett vilken hastighetsgräns som råder.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse. bryggare@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons