Annons

Nedskärningskravet står fast

Trelleborgs lasarett har ett sparkrav på motsvarande 30 miljoner kronor i år. Ännu har man inte lyckats lösa fullt ut hur pengarna ska sparas.
Trelleborg • Publicerad 7 januari 2012
Trelleborgs lasarett
Trelleborgs lasarettFoto: Claes Nyberg

– Vi har en fortlöpande dialog med Regionen. I nästa vecka kommer vi att ha en budgetdialog med koncernledningen, säger sjukhuschef Magnus Heiman.

Hittills har man beslutat att minska antalet vårdplatser på avdelning 11. Här kommer man under året ha sju färre vårdplatser jämfört med förra året. Men samtidigt har man öppnat tre nya vårdplatser på akutmottagningen vilket gör att man totalt sett bara minskar med fyra vårdplatser på hela lasarettet.

Annons

– Knutet till vårt uppdrag så har vi haft lite för många platser. Skulle vi bara titta på vår ekonomi så skulle vi stängt betydligt fler. Det vi kommit fram till nu ser vi som rimligt i förhållande till behov och uppdrag, säger Magnus Heiman.

Dessutom har man beslutat att ta bort motsvarande tre tjänster som tidigare varit vakanta eller som legat splittrade i organisationen.

– Sedan har vi tittat på allt som inte är vård men där har vi inte fattat några beslut ännu. Andra kostnadsbesparingar vi kan göra är på läkemedels- och labbsidan där vi kan ändra rutiner. Det ingår som en del i vårt långsiktiga förbättringsarbete men är också sådant som vi hoppas kunna räkna hem.

Men fortfarande vet Magnus Heiman inte hur man ska lyckas spara alla de 30 miljoner kronorna på Trelleborgs lasarett i år.

– Vi har inte fullt ut åtgärder för det ännu, säger han.

Monica Hansson
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons