Annons

Nedräkning igång för bomässa

Nedräkningen har börjat för "Leva & Bo 07". I går samlades representanter för de flesta av aktörerna som ska medverka på utställningen.
Trelleborg • Publicerad 22 mars 2007
I går var det start för nedräkningen för utställningen Leva & Bo 07. Samtidigt som hemsidan lanserades bjöd kommunen in berörda husföretag till en gemensam träff för hela bomässan. Kommundirektören, Rutger Persson, poängterade att Trelleborg har ett bra utgångsläge i kampen om att locka nya invånare.Bilder: Claes Nyberg
I går var det start för nedräkningen för utställningen Leva & Bo 07. Samtidigt som hemsidan lanserades bjöd kommunen in berörda husföretag till en gemensam träff för hela bomässan. Kommundirektören, Rutger Persson, poängterade att Trelleborg har ett bra utgångsläge i kampen om att locka nya invånare.Bilder: Claes NybergFoto: 
Gertie Lindberg är ny projekledare för bomässan Leva och Bo 07 i Trelleborg.
Gertie Lindberg är ny projekledare för bomässan Leva och Bo 07 i Trelleborg.Foto: 

Bomässan som varar mellan den fjärde och den 18 augusti blir en del av kommunens jubileumsfirande.

Ny projektledare för utställningen är Gertie Lindberg.

Annons

– Det är spännande att få vara med och genomföra det här projektet som ger oss en möjlighet att visa vilken fantastisk kommun Trelleborg är, säger Gertie Lindberg.

Ett 40-tal personer var i går samlade för en gemensam avsparksträff i Rådhuset.

Förutom en presentation av utställningen, projektledningen och några av dess största aktörer gavs möjligheter för de närvande till fördjupade kontakter. Kommunstyrelsens ordförande, Ulf Bingsgård, (m), utlovande politiska krafttag för att fortsätta utveckla den kommunala servicen och satsningen på infrastrukturen.

– Vi kommer att kämpa för en tågstation till centrum även om pengar från statligt håll verkar utebli för tillfället, säger Ulf Bingsgård.

Han framhöll också att kommunledningen kommer att fortsätta kämpa för motorvägsstandard på E6 fram till Trelleborg.

Förutom i utspridda delar av centrum omfattas bomässan av ytterligare tre utställningsområden.

Vid Stavstensudde visas cirka 15 möblerade visningsbostäder som alla är ritade av olika arkitekter.

I Gislövs läge visas sex olika enfamiljshus.

På Västervång kan utställningsbesökarna se sammanlagt 25 olika visningshus i varierande utformning.

Här kan man bland annat se Trelleborgsvillan, ett arkitektritat stenhus som uppförts av fem olika stenhusfabrikanter.

Annons

Visningshusen på bomässan består av fristående villor, kedjehus och flerfamiljsbostäder.

Upplåtelseformerna varierar. Med på mässan finns allt från hyresrätter och bostadsrätter till friköpta tomter och hus. – Leva och Bo 07 visar bostäder som representerar många olika smaker. Utställningen är dessutom anpassad för människor med olika ekonomiska förutsättningar, säger Gertie Lindberg.

Flera av aktörerna som talade vid sammankomsten under torsdagen framhöll Trelleborgs fördelaktiga läge mellan två heta regioner, Öresund- och östersjöregionen som fått extra växtkraft efter flera av ländernas färska medlemskap i EU.

– Min uppfattning är Trelleborg är väl rustade i konkurrensen att locka till sin nya invånare säger kommundirektören, Rutger Persson.

I centrala Trelleborg kommer aktiviteterna att ha sitt centrum kring Stortorget och i Stadsparken.

Besökarna kommer bland annat ges möjligheter att söka information och fakta. Det kommer också att erbjudas underhållning och kulturarrangemang med lokal prägel.

Pernilla Roshäll Berthelot

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons