Annons

Nedläggning trots överskott i budgeten 2013

Trots att Jobb Service Syd gjort en rejäl ekonomisk uppryckning hittills i år så är det ekonomin som fått styrelsen att ta beslut om nedläggning.
Trelleborg • Publicerad 10 augusti 2013

Patrik Holmberg (C) som var ordförande den sista tiden efter att Jan Isaksson (M) hoppat av, säger att föreningen inte hade klarat sig långsiktigt, trots att resultatet såg hyfsat ut första halvåret i år och man räknade med ett plus på 200 000 kronor vid årets slut.

Resultatet ansågs dock för dåligt för att man skulle kunna anställa egna administrativa resurser, under 2013 har man lånat den funktionen av kommunen. Dessutom planerade kommunen att successivt dra ner på de uppdrag som man lät Jobb Service Syd utföra i syfte att företaget skulle stå på egna ben.

Annons

– Man ska också komma ihåg att man de senaste två-tre åren inte gjort några investeringar och mycket har varit eftersatt. Om man skulle driva företaget vidare så skulle man behöva ett rejält ekonomiskt tillskott, säger han.

2012 var ett katastrofår för Jobb Service Syd då företaget gick 1,9 miljoner kronor back. 700 000 av dem var ökade personalkostnader, då man utökade antalet personer i chefsposition från två till tre.

– Det var för att man ville gasa och hitta fler sätt att få in externa kunder och mer intäkter, säger Patrik Holmberg.

En stor anledning till det klena resultatet var också att företagsledningen missade att söka lönebidrag för flera anställda.

– Under en tid gjordes inte det. Men jag tror inte att det hade gjort någon skillnad i längden. Vi hade ändå inte kunnat få fart på företaget, säger han.

Den sista tiden har Jobb Service Syd haft det turbulent även på styrelsenivå. Ordförande Jan Isaksson (M), hoppade av mitt under pågående styrelsemöte den 15 maj.

– Föreningen hade en operativ ledning besående av två chefer, och jag kände att jag blev en för mycket. Jag hade inget att göra helt enkelt, säger Jan Isaksson.

Ett par veckor efter att Jan Isaksson avgått så tog den kvarvarande styrelsen beslut om nedläggning.

– Jag blev inte förvånad med tanke på de ekonomiska problem vi hade. Föreningen hade inte möjlighet att själv ta sig ur det här och skulle aldrig klara sig på sikt. Det är bara att beklaga, säger Jan Isaksson.

Lisa Kron
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons