Annons

Nätverket vill sätta Trelleborg på kartan

Nätverket växer. För ungefär en månad sedan hade Beddingebon Birgitta Godlund en handfull engagerade för att skapa ett mer livaktigt kulturliv längs Sydkusten. Nu har Nätverket drygt 30 medlemmar.
Trelleborg • Publicerad 7 augusti 2005

Strandvägen längs Sydkusten är idealisk för kulturell verksamhet.

Det menar Birgitta Godlund, konstnär och museipedagog.

Annons

– Jag är övertyga d om att vi kan få kulturlivet längs Strandvägen att blomstra. Vi kan göra det här stråket minst lika attraktivt som Österlen, resonerar hon. Det var i mitten av juli som Birgitta Godlund berättade om sina visioner och förhållningssätt när det gäller att spinna kulturella nät.

Under de senaste veckorna har hon lyckats rekrytera ytterligare medlemmar till det kulturella nätverket. Birgitta Godlund har bestämt sig för att det är viktigt att konstnärer, hantverkare och andra kulturellt intresserade går samman för att verka för att Strandvägen längs Sydkusten, remsan mellan Trelleborg och Ystad, hamnar på kartan.

Hon käpmar även för att hela Söderslätt inkluderas i nätverket.

Birgitta Godlund är en driven museipedagog som tidigare har arbetat på Moderna museet. Tidvis arbetar hon med sin konst i Warszawa. I Beddinge har hon varit sommarboende i 17 år.

Tidigare har hon rest och sett en stor del av världen, bland annat i dåvarande Sovjetunionen, Irak, Rumänien, Kenya och Uganda. Idén med det kulturella nätverket, som inte kräver någon medlemsavgift. har hon haft under en längre tid, men det är först nu som hon har börjat utveckla det.

Första steget blir en målarpicknick i på Solhaga i Skateholm nu på torsdag klockan 16.30.

Kontakt har hon redan tagit med Trelleborgs kommun, bland annat med Ditte Fagerlund på Näringslivskontoret. Och inom kort blir det ett möte med Nils-Erik Arvidsson från Vellinge kommun, då de ska diskutera Gåsamärkningen, den samverkan som går ut på att marknadsföra sydvästra Skåne. – I det här läget är det väldigt viktigt att man struntar i revirpinkande, der vill säga arbetar över gränserna, oavsett om man är amatör eller professionell.

En av planerna är att locka besökare från Danmark till Sydkusten. Chartrade bussar från Köpenhamn och Svågertorp till Söderslätt, för att visa ateljéer och andra kulturella servärdheter i Sydvästra Skåne är en idé som Birigtta Godlund nu hoppas kunna förverkliga.

– Alla kan vinna på det här konceptet. Tillsammans är vi starka.

Johan Persson

Annons

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons