Annons

Nätverk för betala

När Nätverk Förskola i går kväll ordnade möte på Vannhögskolan i Trelleborg fick föreningen betala hyra på 500 kronor för lokalen.
Trelleborg • Publicerad 14 maj 2004

- Vi fick reda på det på onsdagen, berättar Per Saurow i Nätverket. Enligt vad vi fått hör var det Sven Lindkvist, ordförande i skolnämnden som sagt till om att vi skulle betala hyra. Sven Lindkvist (s) , hörde till de politiker som hörsammat inbjudan från Nätverket och ställde upp på gårdagens debatt. - Jag hörde mig för om de betalt hyra, säger han. Men jag har inte sagt till om det. Det finns beslut om det - och det är tjänstemännen som har hand om hyrorna. Per Saurow menar att Nätverket inte är någon vanlig förening som ska betala hyra utan består av föräldrar som har barn på förskolor. Frågan är ännu inte avgjord. - Vi har kontaktat advokat, säger Per Saurow. Jag menar att vi har ett muntligt löfte om att slippa hyra. Förutom Sven Lindkvist fanns politikerna i skolnämnden Brian Törnkvist (s), Mats Sjölin (v), Åke Svensson (kd), Leif Sjögren (c), Lars Hemzelius (fp), Ann Larsson (spi) samt Lars Ullmar, utveck- lingssamordnare på skolkontoret, med ansvar bland annat för förskolan, på plats för att svara på frågor. Ingen representant för m eller mp, som också sitter med i skolnämden med ordinarie ledamöter eller ersättare, fanns på plats på Vannhögskolan på torsdagen. Diskussionen rörde bland annat de stora barngrupperna och om personalen kan följa läroplanen med de resurser de har. - I höst har vi 16,8 barn per avdelning. Det ökar till 18,5 efter årsskiftet räknar vi med, sade Lars Ullmar. Nätverket Förskolan har cirka 100 medlemmar i dagsläget. På mötet i går hade ett 80-tal föräldrar samlats.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons