Annons

Naturvårdsverket vill se utbyggd E6

Man har kommit ett steg närmare en utbyggnad av E6:an. Naturvårdsverket förordar det västliga alternativet framför det befintliga.
Trelleborg • Publicerad 6 maj 2002

Det framgår av det remissvar som myndigheten nu har skickat till Vägverket. Regeringen ska därefter avgöra tillåtlighetsprövningen. - Med tanke på den tunga trafiken som går längs E6:an, och med risker att störa dem som bor i byarna längs motorvägen, särskilt nattetid, rekommenderas det västra alternativet, menar Naturvårdsverket. Myndigheten poängterar att det är riskfyllt att dra den fyrfiliga motorvägen i närheten av tätbebyggt området med tanke på mängden farligt gods som tranporteras på E6:an. Berörda byar är bland andra Skegrie och Håslöv. Naturvårdsverket förordar samtidigt att det västra alternativet när det gäller grundvattenfrågan: - Marken längs det västra alternativet består i huvudsak av lermorän, som i sig utgör ett naturligt skydd mot förorening av grundvatten, skriver verket.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons