Annons

Naturvårdsverket vill se plan för BP Chemicals

Naturvårdsverket betonar energin och transporterna i sitt yttrande om BP Chemicals ansökan om att få öka produktionen på anläggningen i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 17 mars 2003

När det gäller transporterna menar Naturvårdsverket att företaget ska ta fram en handlingsplan för att välja de miljövänligaste transporterna. Verket vill även att BP Chemicals ska ställa krav på att fartygen som används för transporter använder lågsvavligt bränsle och utreda möjligheterna att ställa krav på att fartygen har katalysatorer. Enligt Naturvårdsverket kommer det allra mesta av bolagets råvaror via fartyg medan leveranser från fabriken sker med bil. När det gäller energianvändningen vill Naturvårdsverket att frågan skjuts upp under en prövotid. Under prövotiden bör företaget utreda vad som krävs för att inte höja behovet av energi trots att produktionen ökar, samt undersöka kostnader och nyttan av olika energieffektiviseringar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons