Annons

Naturskyddsföreningen säger nej till Konsum

Naturskyddsföreningen i Trelleborg avstyrker förslaget till ny detaljplan som ska göra det möjligt för Coop att bygga en ny stormarknad på Västra industriområdet.
Trelleborg • Publicerad 10 juni 2003

"Det föreslagna läget för handelsetablering är oacceptabelt" skriver föreningen i sitt yttrande till stadsbyggnadskontoret. Naturskyddsföreningen vill i sitt yttrande inte se etableringen av en stormarknad som en isolerad företeelse utan väljer att ta in helheten, med den tänkta förbindelsen mellan Hedvägens förlängning och en ombyggd E 6 samt den planerade förbindelsen mellan Västra Ringvägen och väg 108. Föreningen menar i sin skrivelse att det är sannolikt att det blir trafikkaos vid den planerade stormarknaden. "Hela projektet strider mot trafiksäkerheten" menar föreningen, som även anser att bullret kommer att öka på grund av ökad trafik. Naturskyddsföreningen anser att en helhetssyn måste tillämpas på Västra industriområdets exploatering och dess påverkan på miljön. Föreningen pekar bland annat på den redan dåliga luftkvalitén i Trelleborg och menar att planerade nya etableringar som Bona och taktegelfabriken samt BP Chemicals tänkta utvidgning av verksamheten kan försämra luften ytterligare liksom ökad färjetrafik.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons