Annons

Natur och el lockar elever

Det är svårast att komma in på det naturvetenskapliga programmet medan det är enklast att få en plats på industriprogrammet. Detta enligt den preliminära intagningen till Söderslättsgymnasiet.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

Samtidigt har man sammanställt intagningspoängen till Sundsgymnasiet i Vellinge där Samhällsprogrammet och teknikgrenen ligger i topp, precis som den naturvetenskapliga inriktningen och Mediaprogrammet. Det slutgiltiga beskeden väntas bli klara senast 1 juli. Populärast är det naturvetenskapliga programmet, där de som har lägst antagningspoäng har 220. Det här året är det endast 36 som har sökt NV som sitt förstahandsval, jämfört med förra året då det var 55 sökande. Platserna på elprogrammet är också attraktiva. Där är 170 den lägsta intagningspoängen. Alla som har sökt industriprogrammet i första hand har antagits. Det finns till och med några lediga platser på programmet. Detsamma gäller den estetiska utbildningen. Lägsta antagningspoängen till den estetiska grenen är inte uträknade ännu, eftersom de praktiska intagningsproverna inte har genomförts. Proverna ska genomföras någon gång nästa månad. Platserna på det samhällsvetenskapliga programmet och teknikprogrammet är mest attraktiva på Sundsgymnasiet. Det naturvetenskapliga programmet ligger också högt. Mediaprogrammet är precis som tidigare populärt, visar listan över hur många poäng som krävs för att man ska kunna få en plats på något av programmen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons