Annons

Nattvandrarna ute på stan igen

Sedan fyra veckor tillbaka finns nattvandrarna ute på Trelleborgs gator igen. Fredag- och lördagnätter finns de där för att hjälpa ungdomar som hamnar i problem. Men än så länge är de inte många och det sliter.
Trelleborg • Publicerad 10 februari 2003

- Vi är fyra för närvarande, säger Marie Arvidsson. Vi har också en styrelse. Men det behövs att vi blir fler föräldrar som deltar i verksamheten, annars finns ju risken att vi tröttnar så småningom. Och då finns ingen igen. I helgen som gick var nattvandrarna ute både natten till lördag och till söndag mellan klockan 22 och 04. Egentligen behövs nattvandrarna fler kvällar i veckan, men antalet räcker inte till ännu. - Det var en ungdomsfest i lördags, säger Marie Arvidsson. Det var hemsk med mycket fylla, mycket slagsmål, bråk och stök. Vi visade oss där men det hjälpte inte så vi ringde polisen som kom. Så här långt har samarbetet med polis, Gasverket och fältgruppen varit bra, men Marie Arvidsson oroar sig för storhelgerna då det ordnas många discon och fester. Nattvandrarna har fått en lokal i Tjejhuset där de kan värma sig och ta en kopp kaffe. - Ungdomarna tycker att det är skönt att vi finns ute, säger Marie Arvidsson. Och en del kommer fram till oss och säger det. det känns skönt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons