Annons

Nattvandrarna rör sig mot Anderslöv

Nästa år kan personer i röda jackor bli en vanlig syn på gator i Anderslöv. Nattvandrarna har redan hållit ett första möte på orten och intresset är stort. Ett trettiotal har anmält sig.
Trelleborg • Publicerad 21 december 2012
Katrin Johansson är samordnare för Nattvandrarna i Trelleborg.
Katrin Johansson är samordnare för Nattvandrarna i Trelleborg.Foto: Tomas Nyberg

Katrin Johansson är samordnare för Nattvandrarna i Trelleborg. Hon säger att man räknar med att starta en grupp Anderslöv i januari nästa år.

– Vi ska ha ett möte i vår lokal här i Trelleborg den 3 januari. Sen har vi ett i Anderslöv den 13 januari. Så det är en del som ska finslipas och vi ska fixa jackor och så innan vi kan börja, säger Katrin Johansson.

Annons

Enligt henne har 30 till 40 personer anmält intresse för att nattvandra i Anderslöv. Katrin Johansson tror att oro för droger och våld bland ungdomar har drivit upp intresset.

– Det händer tyvärr ganska mycket i Anderslöv. Så det är bra att så många är intresserade. Sen får vi se hur många som faktiskt engagerar sig. Det finns alltid ett nyhetens behag, säger hon.

Nattvandrarna är en organisation där medlemmarna ideellt rör sig bland ungdomar ute på gatorna under helger och klassiska festtillfällen, som skolavslutningar och lucia. Kännetecknet är de röda jackorna.

Nattvandrarna finns till som stöd och hjälp, där-emot uppträder de aldrig som ordningsvakter utan kallar på polis om det skulle behövas.

Martin Falkenby
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons