Annons

Nattvandrare visade upp sig

Det går bra för nattvandrarna i Anderslöv. Sedan de startade upp verksamheten igen för ett och ett halvt år har de nästan inte missat en enda vandring.
Trelleborg • Publicerad 23 maj 2014
Nattvandrarna i Anderslöv grillade korv på torget i Anderslöv på fredagskvällen. En del förbipasserande passade på att diskutera nattvandring och få sig ett litet skrovmål.
Nattvandrarna i Anderslöv grillade korv på torget i Anderslöv på fredagskvällen. En del förbipasserande passade på att diskutera nattvandring och få sig ett litet skrovmål.Foto: Foto: Andreas Mårtensson

– Det har bara varit någon enstaka gång när någon varit sjuk, säger ordförande Per-Inge Persson.

Annars är de ute varje fredag och lördag, och har varit så sedan januari 2013. Då var det ganska stökigt i byn, och i samband med ett informationsmöte om droger så drog några föräldrar igång verksamheten igen. Och nu märks det faktiskt skillnad.

Annons

– Det har varit lugnt nu i en period. Man vet aldrig ifall det beror på oss men det kan nog ha betydelse att vi är så aktiva, säger Jenny Andersson, en av nattvandrarna.

För att nå ut med sitt budskap och synas lite mer så händer det att nattvandrarna ställer sig på torget i Anderslöv. I går kväll var det dags igen, och då bjöd man byborna på korv och erbjöd dem att vara med på diverse lekar.

Med på båten var också fritidsgården och föreningen Anderslövarna. Anderslövs församling stod för korv och dricka.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons