Annons

Nattklubbsägare kräver skadestånd

I juni 2002 fick ägaren till nattklubben Tropical sitt serveringstillstånd återkallat. Ett halvår senare fick han tillbaka det av länsrätten. Under tiden var nattklubben nedlagd och har inte öppnats igen därefter.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2004

Nu stämmer ägaren Trelleborgs kommun på sammanlagt 572 000 kronor eftersom han anser att handläggningen av ärendet sköttes fel då tillståndet drogs in. Enligt stämningen, som lämnats till Trelleborgs tingsrätt, ska kommunens socialnämnd ha grundat sitt beslut på dels en polispromemoria från ett bråk utanför nattklubben i april 2002 och dels på en tidningsartikel om detta tillsammans med en skrivelse undertecknad av ett 30-tal omkringboende. Dessutom var ett par grannar till nattklubben närvarande vid sociala utskottets möte. De klagade bland annat på att besökare till nattklubben urinerade och spydde utanför deras hus samt förde oväsen nattetid. Ägaren till nattklubben vänder sig nu emot att kommunens handläggare inte gjorde några egna besök på nattklubben utan lade fram ett förslag till beslut i sociala utskottet enbart på skrivelser. I samma veva som ägaren till Club Tropical fick sitt utskänkningstillstånd återkallat var han på väg att sälja rörelsen. Men när köparen fick reda på kommunens beslut drog denne sig ur affären. Priset på verksamheten var då, enligt nattklubbsägarens juridiska ombud, satt till 700 000 kronor. I dag uppges verksamheten bara vara värd 200 000 kronor och det är skillnaden mellan detta, 500 000 kronor, som nattklubbens ägare nu kräver av kommunen. Dessutom vill han ha ersättning för hyran under de sex månader då utskänkningstillståndet var återkallat. Sedan före jul har ägaren till nattklubben dock arrenderat ut verksamheten till en indisk restaurang. - När en verksamhet har legat nere tar det tid att hitta tillbaka. Det är dessutom förenat med nya inköp och nya marknadsföringsåtgärder. Därför är värdet nu lägre, säger ägarens juridiska ombud Stellan Bark.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons