Annons

Nattklubbar i samarbete?

Hur många nattklubbar finns det plats för i Trelleborg? Magasinets ägare pratar om att lägga ner och min första känsla när jag får höra det är: NEJ!
Trelleborg • Publicerad 28 oktober 2009
Foto: 
Foto: 

Jag vill att trelleborgarna även i framtiden ska få chansen att gå på Magget. Jag vill att de ska få gå på förfester innan, dansa nere i källaren eller stå på mellanvåningen och titta ner på dem som dansar. Jag vill att de ska få skvallra hela söndagen om vad det pratades om i de alldeles för långa toalettköerna och vilka som hånglade i en av de vitputsade fönsterkarmarna.

Fast egentligen vet jag ju att platsen är underordnad allt det där. Sådant händer oavsett vilken nattklubb man väljer. Magasinet är inget magiskt ställe... Hur roligt det är beror inte på om inredningen är minimalistiskt stel eller sunkigt skön.

Annons

Horizont hade premiär för sitt nya nattklubbskoncept i lördags. Bara de som är 30 år eller äldre fick lov att komma. Jag var med andra ord inte där, men enligt den efterföljande aktiviteten på Facebook verkar det inte finnas många skillnader mellan Horizonts 30 plus och Magasinets 16/18-fester jag gick på för några år sedan. Som vanligt är det tjejkompisar som står kind mot kind och grabbar med töntiga poser som är på bilderna.

Efter helgen har det nämligen lagts upp foton, taggats och kommenterats på internet. Festen tycks ha väckt känslor ur hela registret.

Det är tydligt att nattklubbarna i stan engagerar och att de måste finnas. Men hur många det ska finnas bestämmer vi. Det är vi som bestämmer vem som ska få vår hundring i inträde och garderobsavgift och det är vi som bestämmer vems foton vi kommenterar mest på Facebook.

Fast det är ett svårt val, erfarenheten säger mig att toalettkön är lika lång, och bjuder på lika mycket intressanta avslöjanden, var man än kommer. Kanske kunde stans nattklubbar börja samarbeta istället för motarbeta. Avtal om var det är öppet, vilka helger, och för vem.

Nu har jag stora drömmar, jag vet, men tänk om det hade resulterat i att vakterna slutade kringgå åldersgränserna för att tjäna pengar. Tänk om det hade blivit så att åldern på affischerna faktiskt stämde överens med den inne på dansgolven!

Ett samarbete skulle också betyda att man aldrig mer behövde tveka i valet om var man ska gå efter förfesten. Tjusningen är ju att alla hamnar på samma ställe – så att man inte riskerar att missa något om man går på "fel" ställe!

Du har väl förresten inte missat att Trelleborgs Allehanda finns på Facebook: www.facebook.com/trelleborgsallehanda

Niclas Sörenson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons