Annons

Nattatjuv fick fängelse

Trelleborgspolisen hoppas att mannen som nu blivit dömd till fängelse är samme person som utfört en rad stölder i bostäder i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2006

Mannen är 43 år och bosatt i Trelleborg. Redan i juni dömdes han för grov stöld och olaga hot och fick då påföljden villkorlig dom och böter. Men eftersom han så snart därefter häktades igen misstänkt för grov stöld beslutade tingsrätten att nu undanröja den tidigare domen och i stället ge en gemensam dom för samtliga brott. Denna dom blev ett års fängelse.

Trelleborgspolisen misstänker att mannen kan vara den nattatjuv som under flera års tid tagit sig in i bostäder nattetid och stulit saker medan de boende legat och sovit.

Annons

– En av orsakerna till att vi misstänker att det är samma person är att han dömts för liknande brott tidigare i en annan del av landet, säger kriminalkommissarie Michael Mattsson.

Ett av nattatjuvens särdrag har varit att stjäla sådant som inte går att spåra tillbaka till ett offer. Detta gör det svårt att koppla gärningsmannen med brottet.

– Det vi kan göra nu är att vänta och se om det begås några liknande brott igen eller inte, säger Michael Mattsson.

Emma Olevik

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons