Annons

Nattatjuv åtalad för ett inbrott

Den 43-årige trelleborgare som misstänks vara en av de nattliga inbrottstjuvar som härjat i staden under de senaste månaderna åtalades i går för ett bostadsinbrott.
Trelleborg • Publicerad 26 juli 2005

Den 43-årige mannen greps av polisen tidigt på morgonen den 1 juli i år. Polisen genomförde en husrannsakan i mannens bostad och fann då stöldgods från ett bostadsinbrott som inträffat någon natt tidigare på Bryggaregatan. Vid inbrottet stals bland annat kontanter i form av utländsk valuta samt en mobiltelefon.

Polisen hade den 43-årige mannen under uppsikt eftersom man misstänker att han även ligger bakom en rad andra nattliga bostadsinbrott i Trelleborg. Mannen greps vid Flaningen till en början misstänkt för narkotikabrott. Men efter husrannsakan anhölls mannen även misstänkt för grov stöld.

Annons

Ett par dagar senare begärde åklagaren mannen häktad för elva grova stölder och två försök till grova stölder mellan december i fjor och början av juli i år.

Tingsrätten ansåg däremot att bevisen mot mannen var för svaga och han släpptes på fri fot efter häktningsförhandlingen den 4 juli. Nu åtalas alltså den 43-årige mannen misstänkt för ett fall av grov stöld.

Enligt polisen kvarstår misstankarna om att mannen ligger bakom flera nattliga inbrott i Trelleborg. Dessa brott utreds fortfarande.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

$LOC_OFF$
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons