Annons

Nationaldag ersätter Majnatta

Affärer som håller öppet hela kvällen, ansiktsmålning, cirkus, dans och dragkamp mellan två Trelleborgslag. I år blir det nationaldagsfirande enligt norsk manér. Det är i alla fall vad Handelsklubben utlovar när de för första gången håller i firandet tillsammans med kommunen.
Trelleborg • Publicerad 9 april 2003

- Jag hoppas att vi blir lika duktiga som norrmännen på det här, säger Gert Rosenquist, ordförande i Handelsklubben, där drygt etthundra av Trelleborgs detaljhandlare, banker och restauranger är medlemmar. I år får Majnatta stryka på foten och allt fokus läggs på den 6 juni. Kommunen står för den mer högtidliga delen av firandet med utdelning av flaggor och fanor medan Handelsföreningen står för den lite festligare delen. - Vi vill bli först i Sverige med ett riktigt ordentligt firande. Vi jobbar för fullt och kommer att göra allt vad vi kan för att det ska blir så stort som möjligt, säger Gert Rosenquist. Firandet börjar klockan 16 på Rådhustorget med ansiktsmålning av svenska flaggan. Sedan delar konståkningsklubben ut pappersflaggor på gator och i butiker. Cirkus Pajazzo roar från en scen och Trelleborgs musikkår håller konsert. Butikerna håller öppet mellan klockan 19 och 22. Text: Kristina Wahlgren

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons