Annons

Näsets FF bättre än Skegrie BK

Trelleborg • Publicerad 24 juni 2007

Bottenmötet mellan Näsets FF och Skegrie BK på Höllvikens IP i går blev till en mycket jämn match – målmässigt sett, där hemmalaget vann med 1– 0 (0– 0).

Sett till spelövertaget borde Näsets FF vunnit med betydligt mer men samtidigt; det var få riktigt heta målchanser som skapades – på båda håll.

Annons

Segermålet kom också till på en chans som egentligen aldrig var en riktig sådan och kom när det återstod knappa halvtimmen. Hans Gärtner slog in bollen från vänster "dödläge" och inlägget blev till ett skott som Oskar Bengtsson i Skegriemålet olyckligt släppte retur på. Mattias Nilsson uppfattade snabbt situationen och stötte in bollen från nära håll.

Till Oskars försvar ska läggas den handskada han sedan tidigare har problem med och som nu gjorde att han inte riktigt kunde greppa bollen.

– Han ska, så klart, känna vem han möter, menar Johan Öljemark i pausen. Johan spelade med Skegrie under flera säsonger och kom därifrån till NFF i år. Johan har direkt utsetts till lagkapten och han släppte ingen förbi sig i går.

Situationen han åsyftar uppstod i första halvlek, när han bjöd förre klubbkompisen Jeppa Andersson på en rejäl luftfärd.

Just Jeppa skapade några minuter senare matchens absolut klaraste målchans, när han fintade bort hela hemmaförsvaret. Inklusive Johan Öljemark men helt fri med Martin Ahlberg i hemmamålet missade Jeppa.

I Skegrie var Juha Salomies överlägset bäst, medan det var betydligt jämnare i Näset. Tre duktiga ungdomar höjde sig lite över mängden och det var blott 16-årige Simon Åström, Henrik Kramer samt Jens Månsson.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons