Annons

Närtrafiken fortfarande ett problem

Det jäser fortfarande bland dem som nyttjar kollektivtrafiken kring Västra Vemmerlöv, Hammarlöv, Slågarp och Fuglie. Den närtrafik som skulle ersätta nedlagda linje 385 fungerar inte, anser många.
Trelleborg • Publicerad 13 februari 2012

De som protesterar är främst föräldrar till elever som går på gymnasiet i Trelleborg. Deras barn måste åka närtrafik med taxi i stället för buss, men det är inte alltid det fungerar.

I flera mejl har de pepprat Mats Åstrand, ansvarig för kollektivtrafiken på Trelleborgs kommun, med historier om resor som inte funkar som de ska. Det handlar om förseningar, bilar som kör långa omvägar och bilar som aldrig kommer.

Annons

– Det har varit en del klagomål. Jag har skickat dem vidare till den ansvarige för närtrafiken på Skånetrafiken. Han har sagt att han tittar på det, säger Mats Åstrand som menar att det även ligger i kommunens intresse att det fungerar.

– Vi är ju medfinansiärer på den här närtrafiken, säger han.

Det var strax innan jul som de boende i de berörda byarna började reagera på beslutet att dra in linje 385. Under ett öppet möte i Hammarlövs församlingshem uttryckte de sin besvikelse till Mats Åstrand och bildningsnämndens ordförande Lars Mikkelä (M). De fick då beskedet att kommunen skulle köpa in fler närtrafiksturer för att täcka det behov som indragningen av busslinjen skapat.

Kjell Ödin, talesperson för de boende, är besviken över att det fortfarande inte fungerar.

– Det är otryggt för barnen som åker, det vet aldrig om bilen kommer eller inte.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons