Annons

Närproducerat för hela slanten på höstmarknad

Fårskinnsmössor, häggsaft och handmålade fimpkrukor. Det och mycket mer kunde besökarna på söndagens höstmarknad i Hammarlöv välja mellan. Och vara säkra på att få en Söderslättsproducerad vara.
Trelleborg • Publicerad 19 september 2010
"På Söderslätt finns fantastisk mark att odla på som ger många olika produkter", säger Jeanette Jandermark. På hennes bord finns allt från honung och saft till inlagd gurka.
"På Söderslätt finns fantastisk mark att odla på som ger många olika produkter", säger Jeanette Jandermark. På hennes bord finns allt från honung och saft till inlagd gurka.Foto: 

– Allt på marknaden är tillverkat på Söderslätt. Vi vill lyfta fram det lokala och visa upp produkter som kommer härifrån, säger Jeanette Jandermark.

Hon är ordförande i föreningen Söderslättsmärkt som tillsammans med Bokenäs konsthall arrangerar marknaden för andra året i rad. Förra året var intresset stort och arrangörerna uppskattar att runt hundra personer har besökt marknaden vid tvåtiden på eftermiddagen. Men då är det två timmar kvar till stängning.

Annons

– Folk är väldigt intresserade av närproducerat och särskilt de lite annorlunda produkterna, säger Jeanette Jandermark.

Hon pekar på två flaskor saft från Gylleneidens naturskafferi.

– Häggsaft och rosensaft, det är inte sådant man kan köpa överallt, säger hon.

Ulla Ahlström och Bengt Sjörin har tagit bilen från Malmö för att titta på konsthantverk i Hammarlöv.

– Vi gillar att åka runt och titta på hantverk. Men här finns mycket närproducerat också, det är spännande, säger Ulla Ahlström.

Anna Thulin
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons