Närpolischef positiv till förändring

Mer att göra och mer resurser till närpolisen. Det hoppas Sven-Inge Nilsson, närpolischef på Söderslätt, att den nya organisationen ska medföra.
Trelleborg • Publicerad 26 juni 2013
Foto: 
Foto: Johan Persson

Sven-Inge Nilsson är positiv till förändringen som träder i kraft 2015. Han menar att det inte kommer att innebära någon större förändring för Polismyndigheten i Skåne som i och med förändringen kommer att ingå i en region tillsammans med Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

– Vi har redan samverkat över gränserna i fem-sex år, framför allt när det gäller underrättelse men till viss del även personalutbyte om det är något speciellt som hänt, säger Sven-Inge Nilsson.

Han hoppas att omorganisationen leder till att närpolisen får mer resurser.

– Det vet vi ju inte än, men eftersom man vill bygga upp närheten till allmänheten underifrån känns det som att det borde blir mer resurser till närpolisen.

Sven-Inge Nilsson är optimistisk inför framtiden.

– Vi har blivit intervjuade långt ner i leden innan man tagit det här beslutet. Det kommer ju att komma en ny regionpolismästare som vi inte vet vem det är eller vad den personen vill, men jag känner positivitet.

Maria Sällberg
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.