Annons

Narkotikasmugglare väntar åtal i dag

En av de två män som greps på Berlintåget den 28 mars misstänkta för att ha försökt smuggla in narkotika sitter fortfarande häktad medan hans reskamrat har släppts.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2003

Åklagaren Hans-Jörgen Hanström kommer väcka åtal mot den 23-årige mannen i dag. Narkotikan som bestod av 2,3 kilo cannabisharts upptäcktes av en av tullens narkotikahundar. Hunden markerade på den brits där 23-åringen färdats. - Det innebär att där måste ha legat narkotika där, säger Hans-Jörgen Hanström. Senare markerade även hunden i ett annat utrymme på tåget där man fann en ryggsäck. I ryggsäcken låg cannabishartsen tillsammans med ett antal ölburkar. Samma typ av ölburkar hade den nu häktade 23-åringen i sitt bagage. Detta gjorde att tullen grep 23-åringen som är hemmahörande i Stockholmstrakten. Hans jämngamla reskamrat greps också men släpptes efter en vecka eftersom man inte kunde bevisa att han hade något med narkotikan att göra. Senare har tullens kriminaltekniker även funnit fingeravtryck som stämmer överens med 23-åringens på narkotikapaketen. I nästa vecka hålls rättegång i Trelleborgs tingsrätt mot mannen som riskerar att dömas till minst två års fängelse.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons