Annons

Namninsamling för rastgård

En hundrastgård i stadsdelen Änghög. Det kravet ställer tjugofyra boende i en namninsamling till kommunen. Bakom initiativet står Olle Ström, hundägare i området.
Trelleborg • Publicerad 17 maj 2011
En hundrastgård är bra för både Olle Ström och pudeln Mimi. – Släpper jag henne springer hon iväg. I en rastgård kan hon springa lös så mycket hon vill, säger han.
En hundrastgård är bra för både Olle Ström och pudeln Mimi. – Släpper jag henne springer hon iväg. I en rastgård kan hon springa lös så mycket hon vill, säger han.Foto: Tomas Nyberg

– Har vi en rastgård får vi ju inte samma skit. Folk är ganska dåliga på att plocka upp efter sig, säger han.

Att det bor många hundägare i området förklarar Olle Ström med att många av de boende är äldre och har hunden som sällskap. Själv är han ägare till tiken Mimi, en dvärgpudel på fyra år.

Annons

– Får vi en rastgård här planerar vi att starta en brukshundsklubb, säger han och visar gräsplätten i utkanten av Änghög där han tänkt att rastgården ska ligga.

– Vi kan ju inte ha dem lösa i området, men i en rastgård kan hundarna springa fritt. Dessutom blir det lättare att plocka upp efter sig, det har jag sett i Malmö. Där finns det tunnor utplacerade vid rastgårdarna, säger Olle Ström.

Mer motion för hunden och lättare för husse och matte att städa upp efter toalettbestyren, alltså.

Men vore det inte bättre om folk lärde sig plocka upp efter hunden?

– Jo, men det är väl en slöhet. Det är ju upplockningstvång men folk struntar i det. Det borde sättas upp fler skyltar, säger Olle Ström.

Från kommunens sida tar man förslaget i beaktande.

– Det är väldigt nytt så vi har inte kommit så långt i hanteringen. Men vi är allmänt positiva till rastgårdar så länge det går att ordna rent praktiskt, säger Erik Samuelsson, ordförande i Tekniska nämnden som namninsamlingen är skickad till.

Martin Strandberg
Martin Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons