Annons

Nämnden håller med fotbollsklubben

Fritidsnämnden håller med ÖT Smygehuk FF om att det är orimligt att föreningen ska betala för en konstgräsplan som försenats gång på gång.
Trelleborg • Publicerad 19 september 2013
Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

– Vi ställer oss bakom Östra Torps skrivelse och kommer att meddela kommunstyrelsen att frågan bör prövas i kommunfullmäktige, säger fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (KD).

Bakgrunden är att föreningen lovat kommunen att bidra med en miljon kronor mot att en konstgräsplan skulle anläggas under sommarhalvåret 2012. Hälften av pengarna har föreningen samlat ihop och hälften har en lokal bank skänkt. Men konstgräset har försenats och föreningen vill nu använda de ihopsamlade pengarna till annat.

Annons

– Förseningarna har åsamkat dem en hel del skada. De sökte till exempel inga träningstider inför förra vintersäsongen eftersom de räknade med att den nya planen skulle vara tillgänglig då, säger Mats Svensson.

På senaste sammanträdet beslutade fritidsnämnden att ställa sig bakom klubbens önskan om att slippa delfinansiera den nya fotbollsplanen.

– Hanteringen av ärendet och investeringen får dock inte påverkas om man beslutar att ge tillbaka pengarna till Östra Torp.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons