Annons

Nämnd vill kapsla bort buller

Bulleråtgärder för sex till tio miljoner. Det föreslår fritidsnämnden för att kunna rädda Maglarps skyttecentrum i framtiden.
Trelleborg • Publicerad 22 juni 2011

– Dessa pengar tror jag inte ska bli några problem, säger Mats Svensson (KD) ordförande i fritidsnämnden.

På onsdagens möte beslutade en enig nämnd att föreslå en inkapsling av Maglarps skyttecentrum. Ett år har man på sig att ordna bullerproblemen, sen måste banorna stängas, enligt samhällsbyggnadsnämnden.

Annons

Det är ingen billig åtgärd. Mellan sex och tio miljoner kronor väntas det kosta. Det handlar om att höja bullarvallar med flera meter, bygga plank och kapsla in skyttehallar.

– Vi vill att skyttecentrum ska finnas kvar. Det har funnits där så länge och det är en bra skyttebana. Dessutom finns det ingenstans dit de kan flytta, säger Mats Svensson.

Han tycker visserligen att det är mycket pengar. Men skulle skyttebanorna lägga ner skulle antagligen samma summa ändå behöva investeras i marken.

– Då kommer man vilja bygga nytt. Det innebär sanering för minst fem-sex miljoner kronor. Det ligger ju så mycket bly i marken, säger Mats Svensson.

Många föreningar är aktiva på Maglarps skyttecentrum, totalt 900 medlemmar. Stig Svensson från Maglarps skytteallians, föreningarnas intresseorganisation, är nöjd över viljan att rädda skyttecentrum.

– Men det finns så många förslag på hur man ska komma åt bullerproblemen. Olika experter har lämnat olika bud och kostnader. Jag tror att det man måste göra är att anlita ett företag som kan garantera att sänka ljudvolymen. Inte bara utföra åtgärderna, säger han.

Maria Sällberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons