Annons

Nämnd vill ha längre avstånd till hästar

När Dalköpinge byggs ut med ett hundratal bostäder måste det vara rejält avstånd till den ridanläggning som finns i området.
Trelleborg • Publicerad 16 januari 2007

Det anser miljönämnden som har yttrat över kommunens planer för Dalköpinge. I förslaget från Stadsbyggnadskontoret är avståndet mellan den tänkta bebyggelsen och ridanläggningen 50 meter, men miljönämnden vill minst fördubbla detta.

Miljönämnden skriver i sitt yttrande att det förekommer tävlingar på ridanläggningen minst varannan vecka och att det då samtidigt kan finnas mellan 150 och 250 hästar på anläggningen.

Annons

Miljönämnden anser också att detaljplanen för området bör kompletteras med med en utredning över hur bebyggelsen påverkas av en eventuell höjning av havsnivån.

För att inte bullret mot väg 9 ska överstiga de riktvärden som finns vill miljönämndens att det byggs ett bullerplank mot vägen.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons