Annons

Nämnd varnar för bebyggelse på grund av översvämningsrisk

Det är en dålig idé att bygga på ett område som ofta drabbas av översvämningar. Det menar tekniska förvaltningen angående ett planerat fritidsbostadsområde.
Trelleborg • Publicerad 15 november 2013

Tolv nya tomter som kan bebyggas med fritidsbostäder planeras mellan Stora Beddinge och Skateholm. Planen föreslår att strandskyddet upphävs delvis. Samhällsbyggnadsnämnden har bett tekniska nämnden titta på detta och komma med synpunkter.

- Området är ju lite låglänt. Det har varit översvämningar där. Det får man tänka på, säger Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden.

Annons

Planområdet ligger i dag utanför kommunens verksamhetsområde för vatten och avlopp. I detaljplanen föreslås att planområdet ska ingå i detta verksamhetsområde. Detta menar tekniska nämnden är nödvändigt.

När det gäller de många översvämningar som drabbat området senast 2010 kräver nämnden att det ska göras en dagvattenutredning med stor omsorg. Man ser svårighet med avvattning i området vilket kan ge bekymmer i framtiden vid extrem väderlek.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons