Annons

Nämnd väntas gå back

Prisökning på gas, ökade utgifter för bostadsanpassning och uteblivna intäkter från hus som står tomma, kombinerat med höjda premier på försäkringar. Det är skälen till att fastighetsnämnden beräknas gå cirka två miljoner kronor back när bokslutet görs vid årsskiftet, enligt fastighetschefen Roland Perssons prognos.
Trelleborg • Publicerad 10 september 2004

Det finns flera faktorer som gör att det går knackigt för fastighetsförvaltningen. Nämndens budget ligger på drygt 240 miljoner kronor och förlusten beräknas bli cirka 1,3 miljoner kronor, vilket orsakas av bland annat bostadsanpassning, en 18-procentig prishöjning av gas samt att det stora flertalet

av alla försäkringar höjts rejält under det senaste året.

Annons

Därtill kommer uteblivna inkomster på cirka 700 000 kronor för bland annat lokaler som inte är uthyrda, till exempel Norra Skolan som stått tom alltsedan arbets- och försörjningsenheten flyttades till Signalen vid Övre för år sedan. Bygget och underhållet av kaféet i Vattentornet har också diskuterats i fastighetsnämnden.

– Eftersom det är fastighetsnämnden som svarat för satsningen på Vattentornet måste vi stå för utgifterna också. Scouterna som hyr av oss kan helt enkelt inte betala en marknadsmässig hyra, säger Roland Persson.

Kotnaderna för bostadsanpassning har även ökat. I klartext innebär det att fler pensionärer, som väljer att bo kvar hemma, istället för på sevicehem, har fått sina respektive bostäder utrustade med bortagande av trösklar, installation av duschkabin och hissar. Det här året har det hittills skett en 10-procentig ökning av kostnaderna för bostadsanpassning, jämfört med 2003. Nu återstår att se hur nämnden kommer att styra upp sina ekonomi under hösten. Roland Persson bekräftar att han undersöker vilka fastigheter där man får vänta med underhåll.

– Konkret vet jag inte var vi får avvakta med att justera eller laga. Det kan gälla fönster som ska bytas ut eller annat som inte nödvändigtvis behöver åtgärdas akut. Men väntar man riskerar fastigheterna bli eftersatta, säger han.

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons