Annons

Nämnd svarar på anmälan från god man

I mars anmälde en god man olika missförhållanden på flyktingboendet Pegasus till Socialstyrelsen. Nu har arbetsmarknadsnämnden svarat på anmälan.
Trelleborg • Publicerad 10 maj 2012

I sin anmälan tog personen, som är god man till ett av barnen på boendet upp flera olika brister. Band annat hur rutinerna kring måltider sköttes: ”Ingen finns för att vägleda pojkarna hur man hanterar livsmedel, hur man uppför sig vid ett bord vilket jag tycker är viktigt om de skall kunna klara sitt vuxna liv”, skrev anmälaren.

Pojken ska också ha känt sig hotad av ungdomar som inte bor på Pegasus.

Annons

I sitt svar till socialstyrelsen skriver arbetsmarknadsnämnden att man följer de rutiner som finns för att barnen ska få den mat de behöver. Man har också satt in flera åtgärder för att förbättra situationen. För det första finns mer personal på plats som ska förhindra att obehöriga tar sig in på boendet. För det andra ska arbetsmarknadsnämnden och socialnämnden, som har gemensamt ansvar för ensamkommande flyktingbarn öka sitt samarbete.

– Vi har svarat på de synpunkter som fanns. Hela nämnden står bakom svaret, säger arbetsmarknadsnämndens ordförande Ina Liljeberg (M).

Vad kommer att hända nu?

– Socialstyrelsen tittar på vårt svar. Om de tycker att det behövs så kan de öppna en utredning och gå vidare med fallet, säger hon.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons