Annons

Nämnd nobbar infart i Anderslöv

Byggnadsnämnden avfärdar förslaget att anlägga en infart till det nya bostadsområdet i Anderslöv, som ligger strax söder om byn.
Trelleborg • Publicerad 26 februari 2003

Förslaget har tidigare väckts av boende på Östergatan som klagar på all trafik som det nya bostadsområdet har medfört. Boende längs Östergatan har sedan i somras protesterat mot den ökade genomströmningen av fordon, som har uppstått till följd av att många kör genom via Östergatan mellan Landsvägen och det nya bostadsområdet. Motståndet har avspeglats genom de protestlistor som har lämnats in till stadsbyggnadskontoret. Grannarnas önskemål är att den nya vägen till bostadsområdet skulle vara en avfart från Trelleborgsvägen. - Byggnadsnämnden motiverar sitt beslut med att sträckan inte är tillräckligt belastad för att man ska göra en ny infart, säger stadsbyggnadschefen Stefan Ferm. Exakt genomsnitt om hur många fordon som passerar Östergatan finns ännu inte uträknat, men enligt Stefan Ferm rör det sig om "några hundra bilar varje dygn".

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons