Annons

Nämnd begär pengar för att skapa LSS-boende på Täppan

Trelleborg • Publicerad 22 juni 2006

Täppans äldreboende avvecklas. Beslutet fattades av vård- och omsorgsnämnden för två år sedan.

Nu lanserar samma nämnd idén att inrymma ett LSS-boende i Täppans lokaler. För att det ska förverkligas krävs det att 3, 7 miljoner kronor läggs till det förslag till budget som vård- och omsorgsnämnden spikade vid sitt senaste sammanträde. Budgeten omfattar hela 396 miljoner kronor och tas slutgiltigt av kommunstyrelsen i höst.

Annons

LSS-boende ska enligt planerna utgöras av sex lägenheter och ligga i en av flyglarna i ett av blockhusen som ligger i området Malörten.

Resten av utrymmena, där Täppan har sitt äldreboende i dag, är tänkt att bli seniorbostäder med Trelleborgshem som förvaltare.

– Det duger inte att bedriva äldreomsorg på Täppan i framtiden. Toaletterna är för trånga och det behövs byggas om. En av flyglarna passar för LSS-boende, menar Marianne Pettersson (s), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons