Annons

Näktergalen på plats i nya lokaler

När Region Skåne för ett år sedan meddelade att man sa upp hyresavtalet för Föräldrakooperativet Näktergalens Förskola gav sig alla föräldrar ut på jakt efter nya lokaler.
Trelleborg • Publicerad 12 september 2002
Oscar Miller och Tom Jensen. BILD: TOMAS NYBERG
Oscar Miller och Tom Jensen. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Ugglorna Nellie, Felicia, Stina och Ellinor njuter av att ha fått ett riktigt mysrum. BILD: TOMAS NYBERG - Jag tycker att det har gått smidigt, säger Max Arrhenius som är ordförande i föreningen. Det är ont om lokaler i Trelleborg, men vi har haft halvflyt. Under Mikaeli gick flyttlassen och tisdagen efter var de 35 barnen på plats i de nya lokalerna på Valldammsgatan. - Första gången jag kom hit var jag mycket negativ, erkänner förskollärare Rebecca Spurr som tillsammans med sina kollegor fick sätta sig ner och tänka igenom hur de ville att lokalerna skulle utformas. - Men alla våra önskningar gick att genomföra och allt känns jättebra. Nu har ugglorna en ateljé som alltid står öppen och sparvarna har fått många fler rum än de hade tidigare. Det är bara utemiljön som inte riktigt är som de önskat. - Det vi vunnit på lokaliteterna har vi förlorat på utemiljön, säger Max. Den är inte dålig men vi ska jobba på att göra den bättre framöver.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons