Nakna magar i Anderslöv

Nakna magar, silverregn och discoljus gav stämning till publiken i gymnastiksalen på Anderslövs skola på fredagen.
Trelleborg • Publicerad 30 mars 2007
Rebecka Knutsson(från vänster), Maria Kronberg, Josephine Karlsson, Jasmin Persson och Moa Madsen tävlar med låten Butons och som mitt under showen överraskar publiken med silverregn och nakna magar. Bild: Caroline Andersson
Rebecka Knutsson(från vänster), Maria Kronberg, Josephine Karlsson, Jasmin Persson och Moa Madsen tävlar med låten Butons och som mitt under showen överraskar publiken med silverregn och nakna magar. Bild: Caroline AnderssonFoto: 

För sjätte året i rad får den traditionella undervisningen på Anderslövs skola stå tillbaka för en alldeles egen melodifestival.

Markoolio, Nanne Grönvall, Charlotte Perelli och Sanna Nielsen är några av bidragen som tävlar om förstapriset.

Fjärdeklassarna Rebecka Knutsson, Maria Kronberg, Josephine Karlsson, Jasmin Persson och Moa Madsen framför låten Butons med hiphop-bandet The Pussy Cat Dolls. Tjejligan äntrar scenen till en jublande publik. Bara magar och silverregn är några av övrraskningarna artiserna bjuder på.

Moa Madsen, en av sångerskorna i bandet, är nöjd med framträdandet.

- Ja, det gick jättebra. Jag tycker att det är bästa dagen på hela året när vi har melodifestival. Det är så kul att dansa och sjunga. Och så gillar jag att uppträda också. Det är bra att öva om man ska bli artist eller skådespelerska. Om man uppträder många gånger blir det ju inte så nervöst, säger Moa Madsen.

Marie Boman, en av lärarna som tillsammans med elevrådet arrangerar tävlingen, är nöjd med fredagens resultat.

- Alla tycker att det är kul. Och så ger det mycket till dem som uppträder. Att våga stå på scenen är alltid nyttigt. Sedan blir man så himla glad av all den energi som eleverna får när de kommer upp på scenen. Det strålar om dem.

Caroline Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.