Något för alla på elevernas vårfest

Trelleborg • Publicerad 27 maj 2008
Full fart på kärra. Elin Andersson kör Carl-Johan Lerby i sicksack mellan konerna. -Hon har inte körkort än, säger Carl-Johan Lerby om färden. Bild: Claes Nyberg
Full fart på kärra. Elin Andersson kör Carl-Johan Lerby i sicksack mellan konerna. -Hon har inte körkort än, säger Carl-Johan Lerby om färden. Bild: Claes NybergFoto: 
Noah Tillberg kämpade tappert med hammaren. Bild: Claes Nyberg
Noah Tillberg kämpade tappert med hammaren. Bild: Claes NybergFoto: 

Sommarlovet är nära, det märktes på Lillevångskolans vårfest. Lotto, korvförsäljning och lekar lockade både barn och vuxna. Eleverna på skolan sålde växtplantor med god förtjänst för att sponsra framtida utflykter.

Vårfesten på Lillevångskolan bjöd på flera nöjen för både stora och små. Barnen köade förväntansfullt till det mest populära nöje som erbjöds: att bombardera en clown med vattenballonger. Jörgen Lindberg kämpade febrilt för att bli träffad av barnens mjuka projektiler.

- De är pricksäkra de små, till och från i alla fall, pustar han ut i en paus innan det är dags att återgå till rollen som blöt måltavla.

Lotteriet var populärt och många sågs bära runt på vinster i form av blommor och kaffepaket. Sara Nielsen såg dock missnöjd ut med sin lott, en ryggsäck en krukväxt.

- Drömpriset var ett kattpussel med 1000 bitar, säger hon.

Inne i gymnastiksalen såldes plantor, tomat och paprika bland annat, som eleverna odlat fram i skolan. Växterna gick åt snabbt även om en del flora var obekant för köparna.

- Indiankrasse, vad gör man med det? sa en besökande förälder som istället valde att ta med en kruka med persilja.

Intäkterna från vårfesten går till eleverna själva, kanske en utflykt eller nya leksaker.

- Läraren får inte begära in pengar, skolan är ju gratis, säger Camilla Feldt som hjälper barnen i kassan att hålla koll på räkenskaperna.

Vid kvällens slut hade 22 271 kronor samlats in, vilket borde räcka till många och givande studiebesök.

Sommarlovet står runt hörnet och barnen är glada. Elin Andersson körde i full fart runt med en säckakärra där Carl-Johan Lerby hade tagit plats. En liten bana hade byggts upp men Elin Andersson körde över konerna istället för runt dem.

- Hon har inte tagit körkort än, kommenterade Carl-Johan Lerby sin förares körstil.

Elin Andersson svarade att det ska hon minsann göra så fort hon fyller arton år.

David Ekbergdavid.ekberg@trelleborgsallehanda.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.