Mystisk fruktdumpning förbryllar

Ett flertal personer har den senaste veckan sett fruktberg på olika platser i och runt Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 1 mars 2013
Mitt på strandstigen i Gislövs strandmark fann Ingrid Wall denna hög med olika sorters frukter.
Mitt på strandstigen i Gislövs strandmark fann Ingrid Wall denna hög med olika sorters frukter.Foto: 

En av dem som förundrats över fruktdumpningen är trelleborgaren Ingrid Wall som sett frukt utplacerat av oförklarlig anledning på flera märkliga platser.

- Jag har egentligen ingen teori om vad detta handlar om. Det började onsdagen förra veckan då jag och en kollega såg en massa svarta bananer på olika parkbänkar i Trelleborg, berättar hon.

I söndags var hon ute på promenad på strandstigen i Gislövs strandmark. På stigen låg ett berg av frukt, omkring 10-15 kilo. Platsen är endast framkomlig till fots så att någon burit dit frukten är konstigt, tycker Ingrid Wall.

- Frukten var elegant staplad – det var mango och vindruvor och en massa olika frukter. Det enda som var ankommet var bananerna, de blir ju det i minusgrader, men den andra frukten var fräsch. Jag tycker det är tråkigt att man skräpar ner så här. Det finns ju inga fåglar som skalar bananer eller apelsiner. Det som går åt är väl äpplena, säger hon.

På måndagen fann hon ytterligare frukt, denna gång påträffad i fontänen på Rådhustorget.

- Jag hörde med polisen om de möjligen hört om några fruktstölder men de visste ingenting, säger Ingrid Wall.

Tror du att det kan röra sig om något slags pr-jippo?

- Antagligen är det något sådant. Det blir fritt för spekulation och det stegrar kanske förväntningar. Men som vän av god ordning kan jag inte förstå varför man gör så här, säger hon.

Har du också sett fruktdumpningarna i Trelleborg? Mejla gärna bilder till red@trelleborgsallehanda.se.

Martin Falkenby
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.