Annons

Mysigt, gott men trångt

Det är en eftermiddag mitt i veckan och Systrar och bönors uteservering badar i sol. Vi sitter längst in vid väggen i en soffa och har det bra i skuggan.
Trelleborg • Publicerad 9 augusti 2013
Foto: 

Läget och atmosfären är kaféets stora styrka. Här kan man slappna av, titta på folk och kanske träffa på folk man känner.

För att vara ett centralt fik är priserna helt okej. En kaffe kostar 18 kronor och påtår ingår. En chokladboll kostar också 18 kronor och smakar bra. Det finns ett bra utbud av kaffebröd och bakverk, även om det inte är i samma omfattning som stadens konditorier. Inget är hembakat men bakat väldigt nära hemma, nämligen på Palmblads konditori några hundra meter bort. Det finns också gott om lunchmat för den som är hungrig på riktigt.

När vi kommer på besök är det inte så många kunder och vi får beställa direkt. Personalen är hjälpsam och trevlig. Inredningen inne i kaféet är mysig med mycket trä, äldre möbler och en knarrande trappa. Men det är en lätt trång känsla i lokalen. Nedervåningen bjuder inte många kvadratmeter för kunder att röra sig på och sittplatserna är få. Trappan upp till övervåningen är ganska brant men när man väl är uppe är det luftigare. För gäster i rullstolar stöter man dock på problem. Det finns ingen ramp upp för trappstegen till ytterdörren. Gäster på hjul har det bäst på uteserveringen och får hoppas på en varm höst.

Louise Löfgren
Bönorna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons