Annons

Mysig molnfri marknad

Vackra pumpor, loppisfynd, traktorer, kaninhoppning och en massa honung. Allt fick plats på Stora Beddinges marknad Mitt i byn.
Trelleborg • Publicerad 13 september 2010
Pinnstolsgalna familjen var lycklig över fyndet de hittade på Stora Beddinges marknad Mitt i byn. Pappa Johan Torstensson och mamma Kristina Törnblom håller Truls, fem månader.
Pinnstolsgalna familjen var lycklig över fyndet de hittade på Stora Beddinges marknad Mitt i byn. Pappa Johan Torstensson och mamma Kristina Törnblom håller Truls, fem månader.Foto: 

En lycklig bebis vid namn Truls sträcker ut sig på en blå barnpinnstol. Men efter några sekunder börjar han äta på handen och tänka på mat istället. Bredvid honom står mamma Kristina Törnblom och ser lika lycklig ut.

– Jag är galen i pinnstolar. De är ju så vackra. Hemma har vi minst tio stycken i olika färger, säger hon.

Annons

Hela familjen har kommit från Trunnerup i Skurup för att gå på marknaden.

– Vi kollar på allt möjligt, säger Johan Torstensson.

Vädergudarna måste tycka om Stora Beddinge. Den kalla lördagen har övergått till en ljummen och solig söndag som får Mitt i byns besökare att lugnt vandra mellan staplar av marmelad, honung, barnkläder, pumpor och leksaker.

Mitt i marknaden håller en stor loppis till. Bland möblerna hittar Kjell Nilsson från Trelleborg en skinnsoffa som han passar på att vila i.

– Jag är här med min fru som säljer kläder. Själv tar jag det lugnt. Det vore kul om Ulf Bingsgård (M) ville sätta sig, säger han.

Mycket riktigt syns kommunalrådet traska omkring på gräsmattan. Han ser till att hålla liv i valrörelsen även i byarna genom att prata med folk. Senare gick även riksdagsledamoten Otto von Arnold (KD) upp på scenen och talade.

Längs bort på marknaden handlar det ganska lite om politik och desto mer om kaniner. Föreningen Lunds kaninhoppare har ställt upp en övningsbana. Kaninen Happy tvekar lite innan hindrena men hoppar sedan imponerande högt.

– Jag har tränat henne i två år. Det går bra. Jag har även tävlat och vunnit priser, berättar matte Carolina Linde.

Vad är viktigt att tänka på när man tränar kaniner?

– Att ta det lugnt. Om man stressar så blir kaninen stressad också.

Anna Thulin
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons